Gustafkliniken

"Vi ser mycket gladare patienter med Zymego"

Therese Varre Almesjö

Läkare och grundare av Gustafkliniken

Hur hade ni det innan Zymego?

Innan Zymego så kände jag en oerhörd frustration över att jag har så otroligt kompetent personal som inte kom till sin rätt då de sitter hela dagarna och chattar med patienter om när patienten kan komma på besöket. En patient kanske är på möte och återkommer en timme senare och då är den tiden vi erbjudit tagen och i slutändan får man ringa upp patienten och i slutändan har man inte sparat någon tid alls på att ha de här digitala lösningarna. Det saknades något som gjorde just bokningen effektiv. 

Vilken utmaning försökte de att lösa med Zymego?

Vi har distriksköterskor med 20 års erfarenhet som sitter och hjälper patienter om när på tisdagen de kan komma. Både jag, patienterna och personalen vill hellre fokusera på att ge patienter vård än att sitta med administration. 

Vilka möjligheter såg de?

Med Zymego så såg vi inte enbart en rent ekonomiskt vinning utan även att personalen, som sitter och hanterar bokninga, inte ska hålla på med administration utan kunna fokusera på att ge vård. Det frustrerar och drar själen ur personalen. Vi såg att om vi kan separera den medicinska bedömmingen från den administrativa bokningshanteringen, så skulle man kunna öka arbetsglädjen helt enkelt och det tycker jag är en viktig vinst. 

Vad gjorde att Zymego stod ut från andra alternativ?

Med Zymego så behöver personalen knappt göra någonting alls. Det finns många andra system som är riktigt bra men när man introducerar dem till personalen så blir det ett system för mycket för dem att hålla reda på och det går inte. Så är inte fallet med Zymego vilket är väldigt bra. 

Fanns det något som gjorde att de tvekade att köpa Zymego?

En tveksamhet som vi hade var om det faktiskt skulle bli en vinst med Zymego eller blir det ytterligare ett system. Så jag gjorde rätt mycket reaserch inan för att förstå hur mycket sitter perosnalen med dessa uppifter och då blev det väldugt uppenbart att det skulle spara väldigt mycket tid. Zymego har överträffat våra förväntingar. 

Vad uppskattar de mest med Zymego?

Det löser vårt problem men det är också ett väldigt trevligt bolag att jobba med vilket är väldigt viktigt när man jobbar med digitala system. 

Vad har de uppnått sedan de började använda Zymego?

Förutom tidsbesparingar vi ser med Zymego så får vi även mycket gladare patienter som tycker att det är urskönt att de kan sätta sig i lugn och ro och boka sina tider. Patienten kanske inte alltid kan svara precis när man kan infinna sig till besöket när man sitter i telefon och det är även smidigt att kunna omboka sin tid. Patienterna älskar Zymego. 

Hur myckert sparar ni med Zymego?

I chatten kan du i princip spara all tid, du behöver inte göra någonting. Per sköterska så är det flera timmars bespering dagligen. För sköterskan som sitter i chatten så sparar man 80% av tiden och för sköterskan som sitter i telefon så sparar man 30% av tiden. 

Vad gör ni med tiden ni sparar med Zymego?

Tidsbesparingen man får med Zymego kan man göra mycket roligt med men det som är viktigt för mig är att det inte bara läggs på att ta mer patienter och göra mer utan vi använder den tiden för att se till att ppersonalen mår bra och lätta på trycket så att personal stannar. Det i längden tjänar man otroligt mycket på. 

Har någon speciellt positiv händelse stått ut sedan de började använda Zymego som inte hade varit möjligt utan Zymego?

Det är faktiskt varje dag patienter kommer upp och säger att det är så smidigt att ha med oss att göra, det kanske låter överdrivet men det är en stor glädjekälla för oss att patienten äntligen känner att de får snabb kontakt med oss och man får snabbt ordnat med sin tid så att patienten kan ägna sitt liv åt annat.

Vad med Zymego överraskade er mest?

Det som överraskade mest var hur lite indroduktion behövs för att hantera systemet, dvs ingen introduktion alls för personalen. 

Vad skulle ni säga till någon som funderar på att köpa Zymego? 

Jag förstår att man kan vara orolig då många system inte lyckas men så är inte fallet med Zymego, prova så kommer du ha väldigt glad personal vilket är bra för dig som chef

Ladda ner pdf

Tack vare vår smarta bokningslogik passar Zymego alla typer av mottagningar. Ladda ner PDF för mer information eller boka en demo med oss.

Din nerladdning är färdig

Tack för ditt intresse för Zymego. Vi har mejlat dig en nerladdningslänk men om du vill så kan du ladda ner filen redan nu. Tryck på nerladdningsknappen nedan, så får du en pdf-fil med det samma. Vi berättar gärna mer.
Ladda ner pdf
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hur vi hjälpt andra