Revolutionera tandvården med Zymego.

Vi på Zymego hjälper dig att på ett enkelt sätt sköta alla dina bokningsärenden inom tandvård.

5 mån

kortare väntetid som mest

500+ år

förkortad väntetid totalt

70 000

användare

Fött ur en läkares frustration över tomma tider och långa väntetider.

Efter att ha upptäckt att ineffektiva avbokningsrutiner ledde till onödig väntan och risk för patienter, skapades Zymego för att rädda liv. Vår inspiration var en ung patient vars tidiga diagnos av blodcancer visade på behovet av snabbare tillgång till vård. Med Zymego minskar vi väntetider och ökar vårdpersonalens effektivitet, för att ingen ska behöva vänta på livsviktig vård.

"I was instantly hooked! Zymego had a proven value proposition, solved an overwhelming customer need and had a strong team."

Philip, UK business development

"Zymego är min möjlighet att skapa samhällsnytta genom innovation inom sjukvården, tillsammans med likasinnade."

Simon, grundare och arkitekt

"Det är inspirerande att jobba tillsammans med våra kunder på att lösa riktiga problem inom sjukvården."

Sandra, läkare och customer success manager

Vi drivs av partnerskap.

Hör mer från våra kunder.

Mera om våra kunder

Våra värderingar

Tillgänglighet och jämlikhet.

Vi tror på att skapa en vårdmiljö som är både tillgänglig och jämlik. På Zymego är jämlikhet och tillgänglighet grundläggande principer. Vi vill göra skillnad varje dag och bidra till att patienter enkelt kan korta sina väntetider, oavsett digital vana.

Digitalisering som det borde vara.

Vi tror på digitaliseringens kraft när den används på rätt sätt. Vi formar digitaliseringen som den borde vara - användarvänlig, effektiv och meningsfull. Vårt team skapar innovativa lösningar som förbättrar vårdprocesser och ger verklig nytta för både vårdpersonal och patienter.

Fördelar för alla

Vi vill bidra till framtidens vård. På Zymego fokuserar vi på att leverera högkvalitativa lösningar för öka  tillgängligheten för alla. Hos oss får du chansen att vara en del av förändringen och göra verklig skillnad i människors liv genom att skapa en bättre vårdupplevelse för varje individ.

Vi som grundat Zymego

Vanliga frågor

Genom vår avancerade bokningslogik kan vi hantera en mängd olika fall. Ni sätter upp de regler som ska gälla för olika tidstyper och Zymego följer dem. Eftersom vi har möjlighet att sätta upp specifika regler för varje tidstyp kan vi säkerställa att alla bokningar hanteras på ett korrekt sätt, anpassat efter olika typer av krav relaterat till era bokningar.

Vi ser alla mottagningar som långsiktiga samarbetspartners, på så sätt kan vi hjälpa er och era patienter på bästa sätt. Zymego uppstod som ett svar på de problem som en av våra grundare upptäckte som läkare i sin kliniska vardag, och vårt mål är att skapa nytta för er, för era patienter och för samhället i stort. För att nå det målet finns är vårt team alltid nära till hands och är lyhörda för hur ni upplever vår lösning. Vi utvecklar ständigt lösningen och lägger till ny smarta funktioner, varför vi lägger stor vikt vid att lyssna på de mottagningar som använder Zymego. Vi rör oss framåt snabbt när vi får in bra förslag på förbättringar och ser alltid till att vara snabba med att åtgärda eventuella problem som uppstår längs vägen.

Zymego är den enda lösningen som automatiskt tillsätter sena återbud. Vi hanterar bokningar och schemaläggning på ett helt nytt sätt. Genom väldigt avancerad bokningslogik kan vi hantera många fler tidstyper och komplicerade bokningsfall än de flesta andra lösningar. Dessutom minskar vi antalet avbokningar genom att erbjuda patienterna ett smart alternativ där de kan önska tider. Alla dessa funktioner är helt unika för Zymego. Det går dock utmärkt att använda Zymego parallellt med er nuvarande bokningsportal om det finns behov av det.

Vi hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR och samarbetar endast med europeiska IT-leverantörer för kryptering och lagring av personuppgifter. För att kunna erbjuda våra kunder och deras patienter trygga och säkra tjänster, följer vi kontinuerligt de senaste säkerhetsrekommendationerna. Vidare har vi begränsat hanteringen av patientdata till att endast omfatta bokningsdata.